fbpx

Powered by DenkProducties

PEAK PERFORMANCE

USAIN BOLT

Hij is ongetwijfeld de meest begaafde atleet die de wereld ooit heeft gezien. Usain St Leo Bolt schreef geschiedenis op de Olympische Spelen van 2016 in Rio toen hij de 'Triple Triple' behaalde, drie gouden medailles op drie opeenvolgende Olympische Spelen.

Mede mogelijk gemaakt door onze partner Allianz Direct

Drie redenen om Usain live te zien

1. Triple Triple winnaar

Usains reis naar wereldwijde roem begon op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar hij de 100m, 200m én 4x100m won, allemaal in wereldrecordtijden. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen herhaalde hij deze topprestatie met wederom drie gouden medailles in dezelfde disciplines. Hiermee vestigde hij zijn naam als ‘Fastest Man on the Planet’. Een dag voor zijn 30e verjaardag voltooide hij dezelfde triple op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, waarmee hij een status als legende verwierf in de wereldsport.

2. Lightning Bolt

Naast zijn negen gouden Olympische medailles won Usain ook elf wereldkampioenschappen. Zijn prestaties leverden hem de bijnaam 'Lightning Bolt' op. Usain is -nog altijd!- houder van de wereldrecords sprinten op de 100m, 200m en 4x100m.

3. Nieuwe doelen, nieuwe carrières

Na zijn carrière in atletiek ging Usain niet op z'n lauweren rusten. Zijn nieuwe doel: profvoetballer worden. Ook is hij de co-founder van elektrische scooterbedrijf Bolt Mobility, produceerde hij een dancehall-plaat en startte hij zijn eigen stichting.

Wat leer je tijdens Amsterdam Business Forum van Usain?

ABF_portraits_1080x1080_Usain_B